Annons: Fortbildning & inspiration

Förskolebanken är platsen där förskollärare och barnskötare inspirerar med sina bästa tips, till exempel idéer, längre projekt och teman i olika kategorier. Alla inskickade bidrag kopplas Lpfö 18. Innan idéerna publiceras går en förskollärare igenom dem för att se att de är okej att lägga ut. Du kan fritt använda idéerna i din undervisning och utbildning. Nu finns det ca 60 idéer. I takt med att material skickas in kommer innehållet under varje ämneskategori att växa. Syskonsajten Lektionsbanken har fler än 60 000 besök varje månad! 

Bidra med dina idéer!

Du kan såklart också bidra med dina idéer. Du kan länka till din blogg eller skicka in filer. Följ gärna strukturen i dessa exempel så blir det lättare för alla att ta del av Förskolebanken. Vi hjälper till att komplettera ditt bidrag om någon av delarna saknas. Skicka in dina tips här.

Kvalitetsansvarig för Förskolebanken

Fredrik Sandström ansvarar för uppbyggnaden av sajten och är också den som kontrollerar att publicerade idéer består av delarna: syfte, kopplingar till styrdokumenten, en metodbeskrivning, lärarens reflektioner och analys.

Följ Förskolebanken på sociala medier

Vi finns på Instagram och Facebook.

Lektionsbanken – för grundskola och fritidshem

Lektionsbanken, ett syskon till Förskolebanken, är en inspirationsbank med material som passar för grundskola och fritidshem. Självfallet kopplas även dessa bidrag till styrdokumenten. Här skickar du in tips. Synpunkter på Lektionsbanken, hör av dig till info@lektionsbanken.se.

Följ Lektionsbanken i sociala medier

Vi finns på Facebook.

Förskolebanken och Lärarförbundet

Verksamhetsansvarig för Förskolebanken och Lektionsbanken

Jag som ansvarar för sajterna Förskolebanken och Lektionsbanken heter Fredrik Sandström och är lärare i SV/SO år 7-9 på Gäddgårdsskolan i Arboga. Sajterna ägs av Lärarförbundet. De är redaktionellt fristående och fria att använda för Sveriges alla lärare. Vill du veta mer, kontakta mig.

Annons: PDF-säkrad lärmiljö
Annons: Förskolans nyhetsbrev
Annons: